AGENDA



Early Learning Council Thursday, January 11, 2024 4:00 P.M. – 6:00 P.M.

Jenn Richter: TBD Scribe: Petricia Wright

| 4.00 F.M. = 0.00 F.M. Scribe. Feti | | | |
|------------------------------------|---|--|--|
| Location: | HYBRID | | |
| | If joining remotely: | | |
| | Join Zoom Meeting | | |
| | https://zoom.us/j/95521367556 | | |
| | Meeting ID: 955 2136 7556 | | |
| | | | |
| Attendees: * denotes absent | Early Learning Council: Amy Egli, Angie Blackwell, Ann Stevenson, Amanda Dallas, Amy Stephens, Danielle Ludwick, Dorie Vickery, Elizabeth Leverich, Jenna Sanders, Jordan Robinson, Kelly Williams, Kourtney Ferrua, Lindsey Manfrin, Margaret (Peg) Miller, M.D., Matthew Kintner, Mindy Larson, Odi Campos, Russell Mark, Suey Linzmeier, Tonya Hill, Tonya Coker | | |
| | YCCO Staff: Jenn Richter, Camille La Rocca Carrillo, Shealyn Wippert, Maribel Dobbins, Sean Cavaghan, Larry Soderberg, Seamus McCarthy, Petricia Wright, Shanna Moon | | |
| Review Materials: | Agenda December meeting minutes Early Learning Update Executive Update SE Metric Overview RUO presentation | | |
| Meeting Norms: | Courtesy: respecting time & each other CARE Agenda: staying on topic Roles: taking responsibility, prepare by reviewing materials Evaluation: meeting the goal and following norms | | |

(A) Action (D) Decision, (I) Informational, (P) Presentation or Handout

| , , | | | |
|-----------------------------|-------------------|---|---------------------|
| Time | Topic(s) | Details / Notes / Action Items | Name |
| 4:00 P.M. (5 mins.) | Welcome | Welcome Announcements Q&A re: Early Learning Update | Danielle Ludwick |
| 4:05 P.M. (15 mins.) | Public Comment | | Danielle Ludwick |

| 4:20 P.M. (15 mins.) | Raise Up Oregon Presentation & Discussion | | Maria Mendoza/ Gabby Hernandez |
|-----------------------------|---|--|---|
| 4:35 P.M. (25 mins.) | Early Learning & the Kinder Readiness Metric | | Jenn Richter/ Jeanne McCarty |
| 5:00 P.M. (15 mins.) | 2024 ELH Goals | | Jenn Richter |
| 5:15 PM (40 mins.) | Updates & Decision Items | CCR&R/Inclusion Specialist (J. Sanders) Early Learning website is live! (J. Richter) FCLT charter review/approval (J. Richter) FWC/Action Groups (L. Manfrin) CPW/RFP awards (J. Richter) Literacy Workgroup (D. Ludwick) P-3 Workgroup (D. Ludwick) | Various staff & members |
| 5:55 P.M. (5 mins.) | Meeting Wrap-Up | Create Agenda for the next meeting Reminders: Next meeting date and time Captured Action Items For the Good of the Order | Danielle Ludwick |
| 6:00 P.M. | Adjourn | | |

Next Early Learning Council: February 8, 2024 – Remote only

4:00 - 4:30 PM - ELC Business

4:30 - 5:30 PM - Early Literacy Workgroup